Acasă

Dragi vizitatori,

Vă multumim pentru interesul arătat față de Uniunea Bisericilor Creștine Baptiste din România. După cum reiese din numele instituției noastre, Uniunea Baptistă este o asociere voluntară a bisericilor baptiste locale. Baptiștii consideră că biserica locală este locul unde cei credinciosi se inchina lui Dumnezeu si isi indeplinesc vocatia crestina.

Baptiștii sunt fideli Sfintei Scripturi, cartea de căpătâi a credinței lor și singurul izvor al învățăturii creștine. Aici ei gasesc adevarul necesar in ceea ce priveste practica si credinta mantuitoare. Constienti ca traiesc intr-o cultura contemporana, credinciosii baptisti considera ca slujirea bisericilor baptiste trebuie sa se adreseze nevoilor persoanelor care traiesc in aceasta societate fara a face apel la compromisuri in ceea ce priveste doctrina si practica religioasa.

Baptistii cred ca viata individului poate fi transformata de catre Dumnezeu prin convertire. Procesul convertirii include renuntarea la o viata fara Dumnezeu, decizia de a Il urma pe Isus Hristos care este marturisita public prin botezul credintei. O viata spirituala autentica poate fi traita numai in baza hotararii de a aplica principiile Scripturii in viata de zi cu zi.

Privind cu speranță spre viitor, putem afirma că fiecare credincios baptist are potențialul, dar și îndatorirea de a promova mesajul Evangheliei în virtutea chemării personale pe care a primit-o de la Dumnezeu.

Uniunea Baptistă sprijina libertatea religioasa, încurajează găsirea celor mai eficiente modalități biblice de transmitere a mesajului Sfintei Scripturi și protejează autonomia fiecărei biserici baptiste din țară.