Acasă

Dragi vizitatori,

Vă mulțumim pentru interesul aratat fata de Uniunea Bisericilor Crestine Baptiste din Romania. Dupa cum reiese din numele institutiei noastre, Uniunea Baptista este o uniune a bisericilor baptiste locale. Baptistii considera ca biserica locala este locul unde cei credinciosi se inchina lui Dumnezeu si isi indeplinesc vocatia crestina.

Baptistii sunt fideli Sfintei Scripturi, cartea de capatai a credintei lor si singurul izvor al invataturii crestine. Aici ei gasesc adevarul necesar in ceea ce priveste practica si credinta mantuitoare. Constienti ca traiesc intr-o cultura contemporana, credinciosii baptisti considera ca slujirea bisericilor baptiste trebuie sa se adreseze nevoilor persoanelor care traiesc in aceasta societate fara a face apel la compromisuri in ceea ce priveste doctrina si practica religioasa.

Baptistii cred ca viata individului poate fi transformata de catre Dumnezeu prin convertire. Procesul convertirii include renuntarea la o viata fara Dumnezeu, decizia de a Il urma pe Isus Hristos care este marturisita public prin botezul credintei. O viata spirituala autentica poate fi traita numai in baza hotararii de a aplica principiile Scripturii in viata de zi cu zi.

Privind cu speranta spre viitor putem afirma ca fiecare credincios baptist are potentialul, dar si indatorirea de a promova mesajul Evangheliei in virtutea chemarii personale pe care a primit-o de la Dumnezeu.

Uniunea Baptista sprijina libertatea religioasa, incurajeaza gasirea celor mai eficiente modalitati Scripturale de transmitere a mesajului biblic si protejeaza autonomia fiecarei biserici baptiste din tara.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.